Sigrid undset barn

Sigrid Undset – Wikipedia

Sigrid Undset – Wikipedia

Barn, Anders, Maren Charlotte og Hans … Sigrid Undset skrev på riksmål og er mest kjent for romanene om livet i skandinaviske land i middelalderen.

Familien – Bjerkebæk

Familien

I 1909 møtte Sigrid Undset maleren Anders Castus Svarstad i Roma. Han var gift og far til tre barn, Ebba, Gunhild og Trond. 30. juni 1912 ble Sigrid Undset og …

I Danmark og i Norge.

Sigrid Undset – Norsk biografisk leksikon

Sigrid Undset – Norsk biografisk leksikon

1919 flyttet Undset med sine to barn til Lillehammer, underveis med det tredje. Hun kjøpte en eiendom hun kalte Bjerkebæk. Svarstad ble igjen i Kristiania.

Sigrid Undset hører til de fremste og internasjonalt mest kjente norske forfattere på 1900-tallet. Hennes skjønnlitterære forfatterskap omfatter i hovedsak romaner og noveller med emner fra samtiden og historiske romaner med emner fra middelalderen. For middelalderromanene Kristin Lavransdatter (1920–22) og Olav Audunssøn i Hestviken (1925) og Olav Audunssøn og hans børn (1927) mottok hun Nobelprisen i litteratur for 1928, “förnämligast för hennes mäktiga skildringar ur Nordens medeltida liv”, som det het i Nobelkomiteens begrunnelse.

dette visste du kanskje ikke om Sigrid Undset – Reiseguide

Mor om dagen, forfatter om natten – dette visste du kanskje ikke om Sigrid Undset – Reiseguide – Visit Lillehammer

Sigrid flyttet til Bjerkebæk ved Lillehammer. Hun var gravid, og det var hun som tok med seg barna. Litt senere sa Sigrid at hun ville skilles fordi hun ville …

Sigrid Undset hører til de fremste og internasjonalt mest kjente norske forfattere på 1900-tallet. Sigrid Undset mottok Nobelprisen i litteratur i 1928, «spesielt for sine mektige beskrivelser av livet i Norden i middelalderen».

Anders C. Svarstad: I skyggen av Sigrid Undset – Aftenposten

Anders C. Svarstad: I skyggen av Sigrid Undset

5. sep. 2015 — Anders C. Svarstad var Sigrid Undsets store kjærlighet, … I disse årene tok Undset seg også av Svarstads barn i lange perioder.

Anders C. Svarstad var Sigrid Undsets store kjærlighet, beskrevet i romanen «Jenny». Men fremtiden ble ikke som kunstnerparet planla.

Sigrid Undset – lokalhistoriewiki.no

8. feb. 2023 — Sigrid Undset (født 20. mai 1882 i Kalundborg i Danmark, død 10. juni 1949 på Lillehammer) regnes blant Norges fremste forfattere på …

Sigrid Undsets store kjærlighet – Boktips

Sigrid Undsets store kjærlighet | Boktips

28. sep. 2015 — Anders Svarstad er maler. Han er gift med en annen, og har tre barn under seks år. Så møter han Sigrid Undset i 1909 og alt forandrer seg.

Sigrid Undset » Bokklubben

Sigrid Undset » Bokklubben

Med Roma-romanen Jenny fikk hun det endelige gjennombruddet. Sigrid Undset levde et travelt kvinneliv. Hun fikk tre barn med Svarstad: Anders, Maren Charlotte …

De norske Bokklubbene – De beste forfatterne – rett hjem. Maks rabatt på nye bøker og fri frakt på ordre over 299,- . Hovedbøkene sendes alltid portofritt.

Sigrid Undset, mamma og meg.

Sigrid Undset, mamma og meg. – Mamma Lilands blogg

21. mai 2018 — Knut var barnebarn av Anders Castus Svarstad, Sigrid Undsets store kjærlighet. Hun traff ham i Roma i 1909 for første gang.

Jeg har tidligere fortalt om min unnfangelse i et blogginnlegg. Det skjedde på den nest siste turen hun hadde som messepike, da hun seilte på Sør-Amerika. I tillegg til at hun traff min far, traff hun en mann som het Knut Andreassen. Han kom til å være en god venn og støttespiller for henne så…

Keywords: sigrid undset barn