Jan groth familie

Jan Groth – Norsk biografisk leksikon

Jan Groth – Norsk biografisk leksikon

16. nov. 2016 — Halvannet år etter at Harald Otterstad foreslo at den avdøde Jan Leonard Groth skulle hedres med en vei er det vedtatt.

Jan Groth er en av sin generasjons fremste billedkunstnere. Han er mest kjent for sine monumentale gobeliner, men han har vært like aktiv som tegner, og har i senere år også arbeidet med skulptur. På grunn av at han har vært bosatt i utlandet mesteparten av sitt liv, først i Danmark og så i USA, tilhører han den internasjonale kunstscene mer enn den norske.

Jan Groth (1946–2014) – Wikipedia

28. feb. 2016 — Lise Groth, Jans kone, åpnet konserten og takket alle som hadde bidratt til at musikkfesten ble en realitet, ikke minst sønnen Jonas som har …

Jan Groth – Store norske leksikon

Jan Groth – Store norske leksikon

Jan Groth var en norsk-dansk tekstilkunstner, tegner og skulptør. Hans arbeider fremstiller en enkel linje, eller flere linjer i enkle komposisjoner, utført som skulpturer i bronse, som tegninger utført med fettstift, eller som monumentale billedtepper i gobelengteknikk. Mesteparten av Groths tekstilarbeider ble utført av hans tidligere kone, Benedikte Groth (1933–2015), som fra 1961 til 2006 vevde gobelengene etter hans tegninger..

Jan Groth er død – Stavanger Aftenblad

Jan Groth er død

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at Jan Groth bortgang onsdag 2. mars. Groth var en av Skandinavias ledende kunstnere i sin generasjon. Med sitt konsekvente kunstnerskap, en omfattende produksjon og utstillingsvirksomhet, samt sitt store hjerte og engasjement for andre kunstnere, har han satt dype avtrykk i norsk og internasjonalt kunstliv.

Nå får Jan Groth sin vei, familien: – Rørende og utrolig flott

Nyhet, Jonas Groth | Nå får Jan Groth sin vei, familien: – Rørende og utrolig flott

Halvannet år etter at Harald Otterstad foreslo at den avdøde Jan Leonard Groth skulle hedres med en vei er det vedtatt.

Kunstneren Jan Groth er død – Aftenposten

Kunstneren Jan Groth er død

Kunstneren Jan Groth døde onsdag, 83 år gammel.

Jan Groth er død – NRK

Mektig musikalsk hyllest til Jan Groth – Fredriksstad Blad

musikk, Jan Groth | Mektig musikalsk hyllest til Jan Groth

Så ble det akkurat det sønnen Jonas hadde håpet på: En varm, verdig og vakker hyllest til faren Jan Groth. Gjennom fire timer hyllet 500 mennesker den store stemmen fra Greåker lørdag kveld.

Den lydløse larmens mester | Fineart.no

Jan Groth ruver som en bautastein innenfor senmodernismen i norsk kunst. Han har fanget et lite strå, og komponert monumentale gobeliner i sort og hvitt, som har vakt oppsikt over hele verden.

Keywords: jan groth familie